We nemen u graag mee in de historie en verschillende start-ups waarin JSKS is betrokken.

2008

In 2008 zagen we dat jongeren met een bijbaantje jaarlijks 50 miljoen euro lieten liggen, doordat ze de ingehouden belasting op hun salaris niet terugvroegen. Wij ontwikkelden de eerste website waarmee zij hun geld eenvoudig online konden terugvragen. Eerder dan de concurrentie, eerder dan de Belastingdienst. Dat concept hebben we doorontwikkeld naar de toeslagen.

2009

We raakten in de fiscale wereld bekend als software-ontwikkelaar en we werden uitgenodigd om deel te nemen aan een aanbesteding voor toeslagensoftware voor de vak- en ouderenbonden.

Wij wonnen de aanbesteding op grond van het sublieme gebruiksgemak van de maatwerksoftware die wij beloofden te leveren. Dat werd een succes. Er zijn door FNV, CNV en Unie KBO honderdduizenden toeslagaanvragen ingediend.

Subliem gebruiksgemak van maatwerksoftware
2012

Fiscaal Gemak

Onze ervaring met fiscale software smaakte naar meer. We ontwikkelden Fiscaal Gemak: aangifte- en adviessoftware waarmee accountants en belastingadviseurs de aangiftes voor hun klanten verzorgen.

Kenmerkend voor Fiscaal Gemak is de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de applicatie. Daarnaast was het de eerste fiscale software die als cloud software op de markt kwam.

Vandaag de dag wordt Fiscaal Gemak gezien als de meest toonaangevende software in de markt en kent de software een hoge klanttevredenheid. De software is zowel geschikt voor het kleinste boekhoudkantoor als het grootste accountantskantoor.

2013

TopAutoDeal

Enthousiast geworden door het ondernemen besloten we te investeren in het inmiddels ter ziele gegane TopAutoDeal; het idee van een jonge ondernemer dat ons aansprak. We wilden het mogelijk maken om nieuwe auto’s online te kopen. Zonder tussenkomst van een dealer en dus goedkoper.

We sloten deals over flinke kortingen met diverse importeurs en lanceerden onze verkoopsite. Na verloop van tijd bleek het concept te nieuw en onbekend. Om het echt kans van slagen te geven, zou er heel fors moeten worden geïnvesteerd in reclamecampagnes om het concept en ons merk bekend te maken.

Het is ons niet gelukt om dat voor elkaar te krijgen en we hebben de stekker uit dit concept getrokken. Leerzame ervaring, maar helaas zonder succes.

2015

Vakmanvinden.nl

Geïnspireerd door een uitstekende online marketeer met wie we al samenwerkten, investeerden we in Vakmanvinden.nl. Via deze website kunnen mensen met een klus in en om het huis eenvoudig meerdere offertes aanvragen bij vakmannen uit de buurt. Vakmanvinden.nl heeft inmiddels landelijke dekking en groeit nog steeds.

2019

Aandelen JSKS Software Ontwikkeling verkocht

In mei 2019 heeft Unit4 MKB Software B.V. 100% van de aandelen van JSKS Software Ontwikkeling B.V. gekocht. Met deze overname onderstreept Unit4 wederom zijn sectorfocus. Unit4 is de enige leverancier in Nederland die accountants en zijn MKB-klanten alle oplossingen kan leveren.

Unit4 zet vol in op zijn complete accountancyplatform in de cloud waar alle primaire processen van de accountant - fiscaal, boekhouding, salaris - in geïntegreerd zijn. Middels dit platform worden alle data van alle processen in dashboards gepresenteerd aan accountants zodat zij hun klanten snel van het beste advies kunnen voorzien.

Heden

Investering in start-ups

Wij staan open voor investeringen in start-ups. Als jij een goed idee hebt, klop dan eens bij ons aan. Wij hebben veel kennis over het opschalen van goede ideeën, we beschikken over een groot netwerk en over de mogelijkheid om financieel te participeren.

En nog belangrijker: wij vinden niets leuker dan een bedrijf groter maken!